Om mig

Mitt foto
Komiker & Skådespelare till vardags. Nyligen signad pokerspelare hos Europas största pokeragentur Poker Icons. Ska blogga lite om vad som händer i min vardag. Senaste projekt: http://www.brollopskomikern.se & http://www.brollopsunderhallning.se

onsdag 16 juli 2008

Visst fan blir man mörkrädd?

Direkt urklipp från e24.se :

Andrahandshyresgästen som lagt beslag på en annan persons lägenhet skulle vräkas. Men nu har kronofogden kommit fram till att han har rätt att bo kvar eftersom han betalat hyran direkt till värden.
En 29-åring hyrde ut sin lägenhet i Malmö i andra hand medan han reste runt i Sydamerika. När han kom hem förra sommaren möttes han av en obehaglig överraskning, skriver Sydsvenskan. Andrahandshyresgästen, en 35-årig man, medgav att kontraktet upphört men vägrade flytta. 29-åringen fick inte ens komma in för att hämta sina saker.
Trots att tingsrätt och hovrätt gav lägenhetsinnehavaren rätt vägrade 35-åringen att flytta. 29-åringen sade då upp kontraktet, som en sista utväg.
Fastighetsägarföreningen har kallat förhållanden en ren ockupation och kronofogden har kopplats in för beslut om vräkning. 29-åringen har hämtat sina saker och flyttat till en annan lägenhet.
Men nu anser kronofogden att fastighetsägaren inte har fog för vräkning utan skriver att "en andrahandshyresgäst som bor i lägenheten med värdens vetskap och betalar hyra direkt till värden i vissa fall kan anses ha fått ett eget avtal med hyresvärden".
Enligt biträdande fastighetsjurist Maria Rosenlind kommer Fastighetsägarföreningen att överklaga beslutet.
Malmö TT
http://www.e24.se/pengar24/bostad/artikel_582995.e24

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar